Sıkca Sorulan Sorular
Pencereleriniz beyaz bir bez yardımıyla sıvı deterjanlar kullanılarak yapılabilir. Su tahliye deliklerinin zaman zaman temizlenmesi olası su girişlerinin tahliyesi için daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Temizlik sırasında tiner, aseton, çamaşır suyu, tuz ruhu, benzin, metilen klorit, gaz yağı, motorin, solvent türü malzemeler, katı partikül içeren toz ve sıvı deterjanlar gibi ağartıcı ve aşındırıcı maddeler kesinlikle kullanılmamalıdır.
PVC, "vinil" , (Poli Vinil Clorür) kelimesinin kısaltılmış şeklidir ve petrol (veya doğalgaz) ile tuz'dan petrokimya tesislerinde üretilen, formülü (CH2-CH2) olan bir polimer türüdür. Bu polimer, çeşitli katkı maddeleri ile harmanlandıktan sonra yüksek sıcaklıklarda şekillendirilerek plastik haline getirilir ve kullanılır. PVC, polimer zincirinde klor atomu taşıyan ender termoplastiklerdendir. Klor içermesi nedeni ile PVC'nin alev alma sıcaklığı yüksektir, alev tutuştuğunda kendiliğinden hemen söner.
PVC pencere sistemleri sert plastikten ekstruder teknolojisiyle 200 derece sıcaklıkta imal edilmektedir. Şeklini alan PVC'nin ortam sıcaklığında karbon bağlarının çözülmesi mümkün değildir. Bu nedenle etrafa hiçbir gaz salınımı yapmaz. Üzerinde vernik yada boya benzeri kimyasal bulunmadığından insan sağlığına dosttur.
Cam bir pencerenin en önemli elemanlarından birisidir. Çünkü pencerenin ısı yalıtım değerinin iyi ya da kötü olmasını etkileyen en önemli eleman camdır. Öncelikle pencereniz eğer dış ortam ile iç ortamı birbirinden ayırıyorsa ( yani oda içi ara bölmelerde kullanılmıyorsa ) kesinlikle çift cam olmalıdır. Her çift cam aynı ısı yalıtım değerine sahip değildir. 4 – 12 – 4 mm ve 4 – 16 – 4 mm ölçülerinde olan klasik çift camlar en çok kullanılan camlardır.
Yalıtım olarak ahşap ve alüminyum malzemelere göre daha iyidir. PVC pencereler, hava şartlarına, çürümeye, korozyona ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Yangına dayanıklıdır. PVC pencerelerin alev alma sıcaklığı ahşap pencerelere göre daha yüksektir. Ayrıca ısı kaynağından uzaklaşınca, yanma durur. Alev yürümez. PVC pencereler hafiftir ve mukavemeti oldukça iyidir. Vernik, boya gibi zor bakımlar gerektirmez. Çevre dostudur. %100 geri dönüştürülebilir.